Blog wintersport

Skivakantie Oostenrijk

Waarom een skivakantie Oostenrijk boeken?

Oostenrijk is voor 60 % van de mensen die binnen de Benelux op skivakantie gaan, het wintersport vakantieland. Met skigebieden van internationale allure zoals Flachau, Gerlitzen, Ischgl en Zillertal eb je keuze uit vele duizenden kilometers skipiste, honderden kabelbanen en duizenden wintersport chalets, hotels en appartementen. En als je over wintersport Tirol spreekt, heb je het over nog meer wintersport mogelijkheden. Voor jong en oud. Voor vriendengroepen, alleenstaanden, families en meer. Er is ruime keuze voor iedereen. En je kunt in Oostenrijk altijd een last minute skivakantie boeken. Van een 2 persoons wintersport chalet aan de piste tot een 20 persoons groepsaccommodatie in de bergen. Met een skivakantie Oostenrijk kan je letterlijk alle kanten op. Je kunt een luxe wintersport vakantie Oostenrijk boeken en verblijven in een 5 sterrenhotel met zwembad of een goedkoop appartement, vakantiehuisje of chalet huren. Jouw budget bepaalt mede je mogelijkheden.

Je boekt je wintersportvakantie Oostenrijk meestal met skipas.

Oostenrijk is één van de wintersportlanden waar de pistes goed onderhouden worden en er veel aan apres ski faciliteiten wordt gedaan. Dat vertaalt zich wel in relatief duren tarieven voor het gebruik van de pistes, skiliften en kabelbanen. De toegang tot een ski piste is er niet goedkoop. Door je wintersport accommodatie + skipas in één keer te boeken, bespaar je veel geld. Zeker als je er in slaagt een last minute skivakantie te boeken. Met name in Zillertal en Tirol vind je luxe hotels aan de piste. Deze kun je, net zoals de meeste wintersport chalet, boeken inclusief skipas. Een last minute wintersport is overigens altijd goedkoper. Nadeel is alleen dat de keuze in skivakanties wat minder groot is en je afhankelijk bent van het beschikbare wintersport aanbod.   Daarentegen, met een voordeel dat kan oplopen tot honderden euro’s is een last minute wintersport ook weer erg aantrekkelijk. Zeker als je je je last minute skivakantie tot 10 dagen voor vertrek kunnen deze aanbiedingen erg aantrekkelijk zijn. Je kunt ook een last minute wintersport direct aan de piste en met skipas boeken.

Verse sneeuw, belangrijk bij de keuze van je skivakantie Oostenrijk.

Het succes van een wintersport vakantie is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van verse sneeuw. Als skigebieden kunstmatig wit gemaakt zijn, geeft dat toch een heel ander gevoel dan als er een meter sneeuw gevallen is.  Als je een skivakantie Oostenrijk met sneeuw zekerheid wilt boeken, boek dan een skivakantie in een wintersportgebied met een hoogte van boven de 2000 meter. Hoe hoger een skigebied in de Alpen ligt, hoe hoger de kans op veel sneeuw. Veel mensen boeken een last minute skivakantie in Italië. Dit omdat je hier pistes vindt die rond de 2500 meter hoog liggen en je de hoogste sneeuw zekerheid hebt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Winterberg in Duitsland is de kans op sneeuw in wintersport land Italië al in december groot. Veel mensen boeken met kerstmis geen wintersport vakantie Oostenrijk maar een skivakantie Italië. Overigens hebben ook Zwitserland en Frankrijk wintersportgebieden waar de sneeuwval in de wintermaanden een garantie is. Dat is bijvoorbeeld mede een reden waarom een skivakantie Val Thorens zo gewild is. Prachtige pistes en een sneeuwgarantie gedurende het wintersport seizoen.

Wintersport chalet of hotel in Oostenrijk huren?

Bij de keuze van een wintersport vakantie Oostenrijk zijn je keuzes vaak beperkt door je budget en de vrije tijd die je hebt. Veel mensen boeken een 4 of 5 daagse skivakantie Oostenrijk terwijl ze eigenlijk wel een 14 daagse skivakantie zouden willen boeken en willen verblijven in een hotel aan de piste op all inclusive basis. Als geld geen probleem is en je per dag een 100 euro per persoon kunt “ophoesten”  voor een verblijf in een 4 sterren hotel aan de piste is een luxe hotel een goede keuze. Voor wintersporters die wat minder te besteden hebben, is een wintersport chalet aan de piste een betere keuze. Je kunt dan de kosten van de huur en verblijf in het chalet met je reisgenoten delen en zelf je maaltijden bereiden.  Een wintersport chalet is dus een goede keuze als je gaat voor een goedkope skivakantie Oostenrijk.

error: Content is beveiligd !!