Alleenstaanden vakanties Blog eenoudervakantie

Eenoudervakanties

Eenoudervakanties zijn vakanties voor alleenstaande ouder gezinnen.  En daar komen er steeds meer van. Inmiddels zijn er in Nederland en België meer dan 400.000 kinderen die in een eenoudergezin leven. Dat maakt de behoefte aan eenoudervakanties steeds groter. Iedereen heeft tenslotte recht op een ontspannen en zorgeloze vakantie. Op deze pagina meer informatie over eenouder reizen.

Wat onderscheidt eenoudervakanties van “gewone vakanties”?

Je kunt alleen maar mee doen aan een 1 ouder vakantie als je een alleenstaande vader of moeder bent en één of meer minderjarige kinderen hebt. Je kunt dus geen 1 ouder vakantie boeken als echtpaar of als gezin met vader en moeder. Of je nu gescheiden bent of je partner overleden is, eenouder vakanties zijn er louter voor 1 oudergezinnen. Dat maakt deze reizen zo bijzonder en anders dan de gewone vakanties met kinderen.

Op vakantie met gelijkgestemden.

Alle eenoudergezinnen hebben veel gemeen. Als je alleen je kind(eren) opvoedt en anderen doen dat ook, heb je wat om te delen. Op de meeste 1 ouder gezinsvakanties ontmoet je gelijkgestemden. Niet alleen omdat je allemaal 1 ouder gezinnen bent, ook omdat je al veel in je leven hebt meegemaakt en zo snel een emotionele band met elkaar hebt. Je hebt wat te delen. Natuurlijk gaat het bij eenoudervakanties om genieten en gezelligheid. Er zit natuurlijk ook een opvoedkundige kant aan. 1 ouder vakanties zijn uniek en een verrijking.

De kinderen hebben de vakantie van hun leven

Kinderen zijn op hun best als ze met leeftijdsgenootjes kunnen spelen en er voor hen leuke activiteiten worden georganiseerd. Op de georganiseerde 1 eenouder vakanties worden de kids de hele vakantie verwend en in de watten gelegd. Een speciaal kids recreatieteam zorgt voor vermaak met sport en spel. Voor de oudere kinderen is er meestal een disco terwijl het kampvuur ook populair is. Kortom, kinderen hebben tijdens zo een vakantie voor alleenstaande ouders de tijd van hun leven. Jij bent gelukkig als je kind happy is en kan zelf ook helemaal tot rust komen.

Wanneer boek jij je 1 ouder vakantie?

Zin in een vakantie in de zomer, winter of herfst? Bijvoorbeeld een eenoudervakantie Griekenland? Of liever in de meivakantie met de kinderen op stap? Er worden tegenwoordig het hele jaar door een ouder gezinsvakantie georganiseerd. Ook in de herfstvakantie en voorjaarsvakantie. Ook als je van sneeuw en wintersport houdt, zit je goed. Je kunt je ook opgeven voor wintersport 1 ouder vakanties.

error: Content is beveiligd !!