Blog met hond

Vakantiehuis in het bos

Waarom het huren van een vakantiehuis in het bos een goed idee is.

Steeds meer mensen boeken een vakantiehuis in de bossen. En dat is niet zo vreemd. Met bijna 19.000.000 inwoners is Nederland één van de dicht bevolkte landen van Europa en veel mensen snakken naar rust en natuur. Een vakantiehuis in het bos huren doet je goed. De mooiste bossen van Nederland vind je in Gelderland, Drenthe en Overijssel.

Een vakantie in het bos geeft rust.

Als je een vakantiehuis in het bos weet te huren, doe dat dan in een bos met oude bomen en wat historie. Boek bijvoorbeeld een huisje in een dennenbos, eikenbos of gemengd bos. Een bos dat 100 jaar oud is heeft soms bomen met een diameter van wel 8 meter. Een oude eik of kastanjeboom kan enorm hoog en dik worde. Een bos met oude en dikke bomen heeft iets magisch en geeft rust.

Waar in Nederland kan je het best een huisje in het bos huren?

Als je een huisje in het bos in Nederland wilt huren, wil je dat natuurlijk in de mooiste bossen. Maar waar vind je de mooiste bossen van Nederland en waar kan je een vrijstaand vakantiehuis in het bos huren? Volgens veel mensen vind je de mooiste bossen van Nederland in Drenthe of Gelderland. Anderen denken dat de mooiste bossen in Overijssel liggen. Hier vind je de mooiste bossen van Overijssel. Wat Overijssel anders maakt dan Drenthe of Gelderland? De oude Hanzesteden zoals Deventer, Zwolle en Kampen. Zie ook ons eerdere artikel over een weekendje weg met de hond.

Liever buiten het hoogseizoen een vakantiehuis in bos huren

Als je een vakantie met hond in juli of augustus wilt vieren en wilt verblijven in een huisje in het bos in Nederland, kan het best wel druk in de vakantieparken in de bossen zijn. Als je van rust houdt, is het beter een vakantiehuis in de natuur buiten deze drukke vakantiemaanden om te boeken. Een vakantie in de bossen wordt pas echt leuk als je naast de natuur en ook rust kunt vinden.

Loslopende honden in de bossen

Het gebeurt steeds vaker. Honden eigenaren die hun huisdier los laten lopen in de bossen. Met alle gevolgen van dien. Zeker in het voorjaar, als de herten jongen krijgen, kan dat vervelende gevolgen hebben. Honden volgen hun instinct en gaan de herten en ander dieren achterna die daardoor in het nauw komen. Heb je een vakantiehuis in het bos gehuurd en je ziet één of meerdere honden los lopen, waarschuw dan gerust de boswachter. Die zal meestal wel tegen dit ongemak optreden.

Reageer

error: Content is beveiligd !!